Helaas heeft Stoudt bij lange na geen zetel binnen kunnen halen. Dit was wel de verwachting, dus dat doet een beetje pijn hier.
Stoudt producties (non profit vereniging) gaat verder en wil krachtig werk maken om groepen burgers die een kwetsbare positie hebben te helpen en hen op vrolijke wijze en grotere kansen te geven op succes.
Hierbij wil ik mijn directe (collega) raadsleden bedanken. Ik heb zo goed als geen tegenwerkingen van hen gehad, zelfs veel warmte en vriendelijke adviezen. Van de ambtelijke ondersteuning w.o. griffie medewerkers heb ik heel fijne assistentie gehad.. TOP!!

Ik hoop toch dat de nieuwe raad, nu uit zich zelf, de kloof met de kiezer serieuzer neemt en er meer naar gaat handelen. (ER LIGT DAAR EEN GROTE OPGAVE NOG!)

Rijswijk (VVE’s die energie transities willen oppakken , maar intern hierover erg verdeeld zijn), maar ook Oosterhout en Drechtstede?? zijn nog niet af van de herrie makers van Stoudt, ook daar zal Stoudt producties op korte termijn opstarten.

Oproep !!!
Breng Stoudt in contact met groepen mensen die een maatschappelijk probleem hebben en steun in de rug kunnen gebruiken.
STOUDT heeft nu tijd over hahahahahah en we zijn zeker nog heel strijdbaar!

Verder veel dank voor de campagne medewerkers (Utah en Denver).

WE WILL BE BACK


Groetjes

Rick Krumeich
EEN LEVENSREDDEND FEESTJE

EEN OUDEREN SPECTAKEL IN ZWIJNDRECHT

Op zondagmiddag 29 januari 2022 kwamen ongeveer 150 ouderen bijeen op initiatief van Marianne Gödden. Er waren veel vrijwilligers en de aanwezigen bezoekers waren op hun paasbest! gekleed!!!

De sfeer zat er meteen in
Een stroom, vooral senioren, dromde al grappend en babbelend binnen. Iedereen was vrolijk en vond het fijn weer bekende gezichten te zien. Bij binnenkomst werden keurig de QR codes opgenomen en mondkapjes verplicht gesteld. Men kreeg consumptie muntjes en je kon een plaatsje uit zoeken in de zaal aan grote tafels.

Aan tafel

Ik zat direct naast een vriendelijke oudere meneer. Hij vertelde mij al snel dat hij het nog steeds heel moeilijk heeft, omdat zijn vrouw onlangs is komen te overlijden. De sfeer was open en het gesprek kwam al snel op gang en er ontstond meteen een leuk vriendschappelijk contact. Hij verstond mij echter beter dan ik hem. Hij had een goed gehoorapparaat en tipte mij hierop. Hij vertelde mij verder dat hij best in staat was om goed om te gaan met digitale middelen en dat hij diverse medebewoners hiermee graag op weg wilde helpen. Deze meneer had geen behoefte aan actie voeren, om grotere thema’s aan de orde te stellen. Zoals dit nu in Spanje aan de hand is met frustraties bij ouderen, omdat steeds meer bankfilialen sluiten.

Aftrap door Marianne Gödden
Marianne is (organisator en initiatiefnemer) deed de aftrap door onder meer dankwoorden uit te spreken voor de deelnemende sponsors… een hele lijst die ik niet kon bij houden.
De catering, de aankleding en muziek van“Friends in Music“ was perfect geregeld!!
Deze happening was al meerdere keren geannuleerd in verband met corona maatregelen. Nu is het er toch van gekomen!!!
Na twee jaar stond Marianne ook stil bij mensen die in Coronatijd zijn komen te overlijden. Er werd een minuut hierbij stil gestaan (Mijn buurman kon het even niet drooghouden!)

BBB (BoerBurgerBeweging)
In een grappige aanloop werd Caroline van der Plas (Tweede Kamerlid BBB) voorgesteld aan het publiek.
Caroline kon op veel sympathie rekenen uit de zaal en zij vroeg of mensen zin hadden in de laatste roddels rondom Rutte…??  Meerdere ouderen scandeerden:   “Rutte moeten we niet meer!!” …. Dat was duidelijk!
Caroline begon te vertellen over haar eerste ervaringen in de Kamer.
”Ik doe gewoon wat mij niet verteld wordt”
“ Ik ben een “Boerin zonder boerderij”
“ Stuur maar een mailtje ik kom op bezoek, hartstikke leuk”.

Caroline stond toch even stil bij de enorme maatschappelijke gevolgen van Corona;  Lange tijd kinderen en kleinkinderen niet hebben kunnen zien, veel mensen zijn alleen gestorven, grote groepen eenzame ouderen, hoog percentage zelfdoding onder jongeren en toch nog veel ondernemers die failliet gaan.
“Dit is niet meer vol te houden, we hebben een lange termijn strategie nodig voor Corona. BBB zal zich daar voor inzetten!”

Vragen uit de zaal

1ste vraag uit de zaal ging over AOW ontkoppeling van minimum loon. Caroline zocht de vragenstellers in de zaal op met microfoon en zo ontstonden er diverse twee gesprekken. Door rumoer, gezelligheid en vooraf mijn gebrek aan een gehoorapparaat kon ik de beantwoording niet helemaal meer volgen.

2de Wat is er leuk en niet leuk aan het Kamerwerk?

Leuk? Het ondersteunende apparaat van de Tweede Kamer is groot, heel goed en snel. Binnen korte tijd krijg je snel je informatie.
Niet Leuk?
Tweede kamer heeft een enorm vastgeroest werkstructuur. Ik twijfel aan de effectiviteit hiervan. De ene wet is nog niet klaar en moet alweer met een andere reparatiewet verbeterd worden.  Zo krijg je een opstapeling van zaken. Je komt er zo bijna niet meer uit en niemand snapt het meer.
Mensen die het daar voor het zeggen hebben, hebben nooit een echte baan gehad. Een dame uit de zaak was hier heel kritisch over en vond dat ondersteunende ambtenaren wel een echte baan hebben en zeker voeling hebben met de mensen.

Caroline is ook in botsing gekomen met de kamer voorzitter Vera Bergkamp.
BBB wilde een motie indienen en moest zoals gebruikelijk afsluiten met de tekst : “We gaan over tot de orde van de dag”. Dat wil je toch niet!!!??? Er zijn geen geschreven regels die deze tekst voorschrijven. Moties van BBB worden in het vervolg dan ook afgesloten met de tekst : “ Voorts gaan wij verder met het verspreiden van het gezonde verstand” (schoorvoetend gevolgd met de orde van dag tekst) Dit om de voorzitter enigszins tegemoet te komen.

Met nieuw voorgestelde werkprocessen of nieuwe ideeën loopt BBB vaker tegen muren op. De meest gevleugelde Kamer uitspraak: “Dat doen wij hier nooit zo”

Vraag van Rick Krumeich Sociaal ondernemer van Stoudt producties.
Ik ben voor AVG wetgeving, maar er gebeurt hiermee iets wat grote gevolgen heeft. Deze wet verbiedt vrij streng uitwisseling van informatie. Het wordt steeds moeilijker informatie over mensen of groepen op te vragen en uit te wisselen. Hierdoor is het praktisch onmogelijk zicht te krijgen op de omvang van eenzaamheid van groepen ouderen. Je krijgt bijna geen betrouwbaar zicht meer op mensen die een beperking of een handicap hebben en passende ondersteuning nodig hebben.
Overheden geven steeds vaker het antwoord aan hulpbieders: deze informatie mogen we niet met u delen i.v.m. met de AVG-wetgeving.
Rick gaat in dit mini debatje een stapje verder en stelt dat lokale overheden nu een goede reden voelen om weg te kijken.
Caroline bestrijdt dit beeld en schetst de voordelen van privacy wetgeving.
Marjan Gödden valt Rick bij en stelt; Rick ik denk dat wij een klik hebben. Je hebt een goed punt te pakken. Ik heb er ook veel last van. Het was een enorm creatief proces deze groep zo bij elkaar te krijgen. Ik heb behoorlijke tegenwerking ondervonden.

Rick; Tussen de sociale antennes van de (lokale)samenleving (politie, hulpverleners, mantelzorgers etc.)  worden er zo behoorlijk zware barrières geplaatst. Relevante partijen kunnen niet of heel slecht gezamenlijk optrekken. Voor veel ambtelijke instellingen, maar ook voor de professionele (ruim betaalde) mentale hulporganisaties is dit een reden om niet in actie te hoeven komen.

Caroline; Oke we gaan dit punt meenemen en dit laten bestuderen. Dank dat jullie mij hierop gewezen hebben.

Feest barst los!
De live band was goed en had een eigen repertoire die goed aansprak. Diverse mensen liepen naar voren voor verzoeknummers. Dit bleek niet helemaal de bedoeling maar de band maakte er wel een mooi nummer van!
Je merkte dat men elkaar weer opzocht en knuffelde. Dansende senioren, polonaises en veel blije en lachende gezichten. Mensen hadden dit heeeel hard nodig!!!


EEN SPEKTAKEL!!!
Hierbij gaat mijn grootste bewondering in het bijzonder naar Marianne Gödden, de vrijwilligers en de sponsors en dank voor de grote gastvrijheid.
Met vriendelijke groeten,

Rick Krumeich
Stoudt Producties

One Reply to “REACTIE OP VERKIEZINGS UITSLAG”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.